Busa tormamártásban + főtt burgonya
Busa tormamártásban
busa 150g, étolaj 5 ml, torma 25g, erőleves kocka 1/2 db, graham liszt 10g, kefir 50ml, kevés konyhasó, Polisweet, ecet
Elkészítés: A megtisztított, besózott busafilé mindkét oldalát kevés olajon pirosra sütjük, majd amikor elkészült félre tesszük. A forró étolajhoz hozzáadjuk a graham lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk, majd az erőleves kockából elkészített 200 ml erőlevessel felöntjük, és mártás sűrűségűre sűrítjük. Ha elkészült a tűzről lehúzva hozzákeverjük a tormát és a kefírt, majd ecettel, Polisweettel és szükség esetén sóval ízesítjük. A sült busafilére öntve, vagy külön mártásos csészében tálaljuk.
Főtt burgonya
burgonya 200g, konyhasó, petrezselyemzöld
Elkészítés: a megtisztított, egyenletesen felkockázott burgonyát sóval ízesített hideg vízben puhára főzzük. Leszűrve finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.
Utolsó kommentek