Franciasaláta diétás majonézzel + busa roston
Franciasaláta diétás majonézzel
sárgarépa 30g, petrezselyemgyökér 20g, zöldborsó 30g, burgonya 30g, alma 20g, csemegeuborka 20g, kefir 50ml, kevés mustár, Polisweet, pici fehérbors, só és tojásfejérje, étolaj 15 ml, díszítéshez petrezselyemzöld.
Elkészítés: a megtisztított egyenletes kockára vágott sárgarépát, gyökeret, burgonyát és a zöldborsót sós vízben vagy gőzben puhára főzzük. Az alaposan megmosott almát héjastól szintén kockára vágjuk, a csemegeuborkát felkarikázzuk. Az így elkészített alapanyagokat egy mély, üvegtálban összekeverjük. Közben a tojásfehérjéhez hozzákeverjük a mustárt, és cseppenként az étolajat addig, amíg majonéz sűrűségű masszát nem kapunk. Sóval, Polisweet-tel, fehérbossal ízesítjük, majd símára keverjük a kefírrel. A zöldségekre ezt az öntetet öntjük, és finomra vágott petrezselyemzöddel megszórva tálaljuk.
Busa roston
busa 150g, étolaj 5ml, grill fűszer, konyhasó
Elkészítés: a megtisztított, és a grillfűszerrel, konyhasóval ízesített busafilé mindkét oldalát kevés étolajon pirosra sütjük.
Utolsó kommentek