Karfiolpörkölt + túrós galuska
Karfiolpörkölt
karfiol 250g, vöröshagyma 10g, lecsó 10g, étolaj 5 ml, kevés petrezselyemzöld, fűszer-paprika, kakukkfű
Elkészítés: a megtisztított, rózsáira szedett karfiolt az olajon üvegesre pirított, finomra vágott fűszerpaprikával ízesített vöröshagymára helyezzük és átfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a lecsót, végül felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sóval, finomra vágott petrezselyemzölddel, és kakukkfűvel ízesítjük, majd készre főzzük.
Túrós galuska
graham liszt 50g, tehéntúró 30g, tojásfehérje 1/2 db, petrezselyemzöld, konyhasó
Elkészítés: az áttört tehéntúrót a tojásfehérjével és a graham liszttel elkeverjük, a finomra vágott petrezselyemzöl
ddel és konyhasóval ízesítjük, majd bő, forrásban lévő, sós vízben készre főzzük. Leszűrve tálaljuk.
Utolsó kommentek