Aszalt szilvával töltött pulykamell burgonyapürével
Hozzávalók (4 személyre): 100 g aszalt szilva, pulykamellfilé, 1 db zsemle, 2 db vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 50 g vaj vagy margarin, 50 ml tej, 1 db tojás, őrölt fahéj, 1 dl tejföl, 4 dl húsleves Köret: burgonyapüré 1 kg burgonyából.
A pulykamellet megtisztítjuk, megmossuk, fellazítjuk a bőrét, sóval és borssal bedörzsöljük.
Az aszalt szilvát beáztatjuk, majd később lecsepegtetjük, és összevagdaljuk.
Felforrósítunk 30 g vajat vagy margarint, és kissé megpirítjuk benne a kisebb darabokra tépkedett zsemlét.
A tejet felforraljuk, összekeverjük a zsemlét és az aszalt szilvát, és leöntjük a forró tejjel. Hozzáadjuk a tojást, és fahéjjal, sóval, borssal fűszerezzük. A vöröshagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A fellazított pulyka bőre alá beletömjük a maradék vajat, és az aszalt szilvás keveréket.
A nyílásokat hústűvel összetűzzük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A pulykamellet a tepsibe tesszük a vöröshagymával és a sárgarépával együtt, és aláöntjük a húslevest. Kb. másfél órán át sütjük, közben többször meglocsoljuk.
A visszamaradt pecsenyelevet a zöldségekkel együtt átturmixoljuk, felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd átszűrve a pulykához tálaljuk.
forrás: egyperces.hu
Utolsó kommentek