Felhívom a Kedves Olvasó figyelmét, hogy ez a recept NEM koleszterinszegény, viszont nagyon finom!
Hozzávalók:
- 1 db Római tál
- 1,5-1,8 kg-os csontos csülök (lehetőleg füstölt), főve
- 1 kg gyalult savanyúkáposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kapor-szárított is jó
- 1 csomag zellerzöld
- 15-20 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg vékony füstölt szalonna
- 30 dkg lángolt kolbász
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 2 db zöldpaprika
- köménymag
- pirospaprika
- csilibors
- 2 dl csülök lé
Elkészítése:
A beáztatott tálat kibéleljük a füstölt szalonnával, rátesszük a zellerlevelet. A gyalult káposztával összekeverjük a dinsztelt vöröshagymát, a lereszelt fokhagymát, a karikára vágott lángolt kolbászt és zöldpaprikát, fűszerezzük köménymaggal, pirospaprikával és csiliborssal.
Beleágyazzuk a csülköt, ráöntjük a húslevet, betakarjuk a kolozsvári szalonna szeletekkel, leöntjük a tejföllel és a tejszínnel, majd megszórjuk a kaporral.
Hideg sütőbe téve 1,5-2 óra sütés kell hozzá – kb 50-60 perc fedővel, a többi fedő nélkül.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek