A tojótyúkok speciális, de természetes takarmányozásával sikerült elérni, hogy a baromfi húsa és tojása - valamennyi eredeti jó tulajdonsága mellett - tartalmazza az emberi szevezet számára nékülözhetetlen omega-3 zsírsavmennyiséget, valamint az antioxidáns hatású E-vitamint.
Az Okos Tojás harmincszor annyi omega-3 zsírsavat és ötször annyi E-vitamin tartalmaz, mint egy tyúktojás, az omega-3 és az omega-6 zsírsavak aránya pedig megközelíti az optimálist. Bár zsírsavösszetétele sokkal kedvezőbb, energiatartalma, összes zsírtartalma és koleszterintartalma megegyezik a hagyományos tojáséval. Egy tojás energiatartalma 68 kcal, fehérje- és zsírtartalma 5g, koleszterintartalma pedig 450 mg. Az Okos Tojás 2004-ben megkapta a Szívbarát élelmiszereknek járó minősítést.
Utolsó kommentek