<

cikkek

üzenőfal

Utolsó kommentek

  • Dolus: A magas koleszterin szint valóban csökkenthető. Nekem is az volt. Én is változtattam a táplálkozás... (2012.02.14. 20:36) 7 tévhit a koleszterinről
  • Mamuska: Had egészítsem ki a cikket azzal ( aki nem tudná és erre téved az is megtudja) hogy a fahéj nagyon... (2012.01.19. 21:36) Miért magas?
  • BMK73: A férjem 39 éves. Kb egy éve derült ki nála, hogy komoly gondok vannak a triglicerid szintjével. K... (2010.11.23. 23:07) A magas vérzsírszint kezelése
  • Fogyás: Diétához is tökéletes a leves. Én is szeretem. (2010.09.06. 14:11) Szeretem a leveseket...
  • 8kftg4p: oké (2010.02.24. 20:52) Mintaétrend 6. nap
  • Utolsó 20
pagerank

Aszalt szilvás pulykamell burgonyapürével

2008.12.16. 08:30 | camarosa | 2 komment

Címkék: receptek pulykamell

Aszalt szilvával töltött pulykamell burgonyapürével

Hozzávalók (4 személyre): 100 g aszalt szilva, pulykamellfilé, 1 db zsemle, 2 db vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 50 g vaj vagy margarin, 50 ml tej, 1 db tojás, őrölt fahéj, 1 dl tejföl, 4 dl húsleves   Köret: burgonyapüré 1 kg burgonyából.

A pulykamellet megtisztítjuk, megmossuk, fellazítjuk a bőrét, sóval és borssal bedörzsöljük.
Az aszalt szilvát beáztatjuk, majd később lecsepegtetjük, és összevagdaljuk.
Felforrósítunk 30 g vajat vagy margarint, és kissé megpirítjuk benne a kisebb darabokra tépkedett zsemlét.
A tejet felforraljuk, összekeverjük a zsemlét és az aszalt szilvát, és leöntjük a forró tejjel. Hozzáadjuk a tojást, és fahéjjal, sóval, borssal fűszerezzük. A vöröshagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A fellazított pulyka bőre alá beletömjük a maradék vajat, és az aszalt szilvás keveréket.
A nyílásokat hústűvel összetűzzük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A pulykamellet a tepsibe tesszük a vöröshagymával és a sárgarépával együtt, és aláöntjük a húslevest. Kb. másfél órán át sütjük, közben többször meglocsoljuk.
A visszamaradt pecsenyelevet a zöldségekkel együtt átturmixoljuk, felforraljuk, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd átszűrve a pulykához tálaljuk.

forrás: egyperces.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://koleszterin-dieta.blog.hu/api/trackback/id/tr95825610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsoltixcicusa 2009.01.20. 21:23:05

Elég jól néz ki a képen,de vajon az életben is így néz ki? Egyszer láttam a tévébe,h milyen romlott kajákat fotóznak le és tesznek a recept mellé. A recept még okés,csak nem tudom Zsoltikám mit szólna hozzá :-)

camarosa 2009.01.21. 09:01:17

Szia! Sajnos én sem tudom megállapítani a kép alapján, hogy romlott-e a lefotózott étel :-)
Szerintem, ha a nyersanyag - amiből főzöl - kifogástalan minőségű, nem lehet rossz az elkészült étel sem.