<

cikkek

üzenőfal

Utolsó kommentek

  • Dolus: A magas koleszterin szint valóban csökkenthető. Nekem is az volt. Én is változtattam a táplálkozás... (2012.02.14. 20:36) 7 tévhit a koleszterinről
  • Mamuska: Had egészítsem ki a cikket azzal ( aki nem tudná és erre téved az is megtudja) hogy a fahéj nagyon... (2012.01.19. 21:36) Miért magas?
  • BMK73: A férjem 39 éves. Kb egy éve derült ki nála, hogy komoly gondok vannak a triglicerid szintjével. K... (2010.11.23. 23:07) A magas vérzsírszint kezelése
  • Fogyás: Diétához is tökéletes a leves. Én is szeretem. (2010.09.06. 14:11) Szeretem a leveseket...
  • 8kftg4p: oké (2010.02.24. 20:52) Mintaétrend 6. nap
  • Utolsó 20
pagerank

szamóca

2009.02.03. 16:27 | camarosa | Szólj hozzá!

Címkék: szamóca szamócapalánta

Az erdei szamóca (fragaria vesca), illetve annak nemesített, termesztett változata, a földieper igen értékes gyümölcsféle.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Üdítő, fiatalító gyümölcs, az első tavaszi gyümölcsök egyike, vértisztító hatása közismert. Jó a májbajok ellen, feltehetően oldja a máj zsírlerakódásait (a koleszterint) is. Intenzív a sóoldó hatása, ez az oka annak, hogy a húsevők (a mindenevő életmódot folytatók) kiütéseket kapnak tőle.
 
Túl gyorsan indítja meg a tisztító folyamatokat. Nem szabad ettől megijedni és a mérgeket különféle kenőcsökkel visszatessékelni a bőr alá. El kell viselni a bűnök büntetését, mert néhány nap alatt (folytatva a kúrát) megtisztul a szervezet, a kiütések elmúlnak. Az eperkúra igen eredményesen alkalmazható idült bőrbetegségek (psoriasis), ekcémák esetén.
 
Fogyasztása javasolt a lábadozóknak; húgyhólyag-, vese-, májgyulladásban szenvedőknek: Haszonnal fogyaszthatják a melankóliában, neuraszténiában szenvedők. Számukra azonban ki kell préselni a levét, mégpedig frissen, mert a magok problémát okozhatnak. Különösen jó hatást fejt ki a májgyulladásban, a fertőző májgyulladásban (hepatitis) szenvedő betegek szervezetében.
 
Szezonban kúráként délelőttre és estére elosztva egy-másfél kilogrammot is elfogyaszthatunk. Cukorral, mézzel együtt könnyen erjed, tehát ne cukrozzuk! Ha mézzel édesítjük, akkor használjunk erjedésgátló fűszert, vaníliát vagy fahéjat! Különösen értékes az erdei szamóca, illetve a szántóföldi, a szabadban termő földieper.
 
9 g fehérjét, 6 g növényi zsírt, 72 g szénhidrátot, 7 g szerves sót, 8 g rostanyagot tartalmaz kilogrammonként.

 

köszönettel:  http://www.szamoca.info

 

A bejegyzés trackback címe:

https://koleszterin-dieta.blog.hu/api/trackback/id/tr98920502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása