Hozzávalók 1 főre:
- csirkehús: 180g
- étolaj 5g
- zsemle 1/4 db
- tojásfehérje 1/2 db
- sárgarépa 10g
- zöldborsó 10g
- petr. gyökér 10g
- vöröshagyma 5 g
- majoranna, szerecsendió, petr.zöld, só
Elkészítés: A csirke bőrét minden oldalon fellazítjuk. kívül-belül besózzuk, majorannával megszórjuk és 1-2 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Eközben a vízben vagy tejben áztatott, jól kinyomkodott zsemlét összedolgozzuk a tojásfehérjével, kevés olajban átfuttatott reszelt vöröshagymával, sóval, reszelt szerecsendióval, finomra vágott petrezselyemzölddel, zöldborsóval, apró kockákra vágott sárgarépával és petrezselyemgyökérrel. E tölteléket aztán kanállal vagy nyomózsákkal a csirke bőre alá és a hasüregébe töltjük. Hőálló üvegedénybe vagy teflontepsibe téve megkenjük olajjal, majd fedővel vagy alufóliával letakarva kb 60-70 percig sütjük. Ha elkészült, kicsit állni hagyjuk, majd baromfiollóval feldaraboljuk. Különböző variációkban csemegekukoricát, gombát, pirított csirkemájat, apró kockára vágott párizsit, keményre főtt tojást stb. keverhetünk hozzá. Párolt vegyes zöldségkörettel, petrezselymes burgonyával, de hideg salátával is tálalhatjuk.
Ui: és a sült csirke bőre? Az a legfinomabb...
Utolsó kommentek