Gombával töltött pulykamell
Hozzávalók 1 főre:
- pulykamell, színhús 120g
- étolaj 5g
- laskagomba v. csiperke, tisztított 50g
- vöröshagyma 10g
- petr.zöld, borsikafű, só +
A kicsontozott pulykamellet felszeleteljük, kiverjük, enyhén besózzuk. Az olaj felén a reszelt vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott gombát, erős lángon átpirítjuk, sóval, borsikafűvel, finomra vágott petrezselyem zöldjével meghintjük. A párolt gombát egyenletesen elosztva a hússzeletekre helyezzük, felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük. Megkenjük a maradék olajjal és grillsütőben vagy teflontepsiben, alufólia alatt pirosra sütjük. Felszeletelve tálaljuk.
Körete lehet: párolt és angolos zöldség- és főzelékfélék, salátak, különböző burgonyaköretek.
Utolsó kommentek