Busa kapormártásban
Hozzávalók 1 főre:
- busa 250 g
- étolaj 5g
- só +
- kapormártás 200 ml
A megtisztított, felszeletelt halat besózzuk, és kevés felmelegített olajban mindkét oldalát átsütjük. Kiszedve, tűzálló edénybe tesszük, és kapormártással leöntve, fedő alatt lassú tűzön még pár percig forraljuk. A főzőedényben tálaljuk, nehogy a hal átrakáskor összetörjön.
kapormártás:
- kapor 5g
- csontlé, natúr ( kockából is lehet): 200 ml
- étolaj 5g
- Graham liszt 10g
- kefir 20g
- mesterséges édesítő, ecet, só +
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Beletesszük a finomra vágott kaprot, átpirítjuk, csontlével felengedjük. Sóval, mesterséges édesítővel, ecettel ízesítve jól kiforraljuk, végül simára kevert kefirrel dúsítjuk.
Ui: ez a kapormártás adható még főtt húsokhoz, töltött tökhöz, -uborkához.
Utolsó kommentek