Zöldborsóleves zabkorpával
zöldborsó 80g, sárgarépa 10g, petrezselyemgyökér 10g, zabkorpa 5g, graham liszt 5g, tojásfehérje 1/5 db, margarin 4g, étolaj 5 ml, petr.zöld, konyhasó.
Elkészítés: a zöldborsót, az apró kockára vágott sárgarépával és a petrezselyemgyökérrel együtt átfuttatjuk a felmelegített olajban. Meghintjük a finomra vágott petrezselyem-zölddel, megsózzuk, majd hideg vízzel felöntjük és puhára főzzük. A galuskához a tojás-fehérjét és a margarint elkeverjük a zabkorpával és a graham liszttel. Kevés sóval ízesítjük, majd a forrásban lévő levesbe szaggatjuk éa készre főzzük.
Almás-túrós lepény (10 szelet)
graham liszt 250g, zsírszegény tejföl (8%-os) 175 ml, tehéntúró 250g, citrom(héj) 1db, zabkorpa 20g, alma 800g, Polisweet, őrölt fahéj
Elkészítés: az áttört tehéntúróból, tejfölből, graham lisztből reszelt citromhéjjal ízesített tésztát készítünk. A megtisztított almát héjastól lereszeljük, Polisweet-tel és őrölt fahéjjal ízesítjük. A tésztát megfelezzük, kinyújtjuk, majd a sütőpapírral bélelt tepsi aljára fektetjük, megszórjuk zabkorpával, és a kinyomkodott almatölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A tészta kinyújtott másik felét erre helyezzük rá. Tetejét villával megszúrkáljuk, majd sütőben pirosra sütjük. Kihűtve, felkockázva tálaljuk.
Utolsó kommentek